Veehouders doen tijdens het groeiseizoen erg hun best om een zo hoog mogelijke opbrengst te halen van hun maisperceel of grasland. Dan is het zonde om de kwaliteit van de oogst niet maximaal te behouden in de kuil, en na het uitkuilen. Het is juist in deze laatste stap van het ruwvoerproces dat er winst en rendement te halen valt.
Pioneer is al meer dan 40 jaar specialist in de ontwikkeling van inkuilmiddelen en biedt een breed assortiment aan. De inkuilmiddelen kunnen voor verschillende doelen en omstandigheden worden ingezet. Er zijn specifieke producten voor gras, snijmais of CCM/MKS en geplette mais.
De inkuilmiddelen van Pioneer zijn ontwikkeld op basis van melkzuurbacteriën en garanderen een stabiele en succesvolle voederconservering.
De meeste aandacht moet bij de grasoogst gaan naar een snelle en goede conservering. De kuil is zo sneller stabiel en er wordt minder eiwit afgebroken. Zo behoudt u de smaak en voederwaarde in de kuil, én verlaagt u drogestofverliezen.
Al meer dan 40 jaar ontwikkelt Pioneer inkuilmiddelen. Daardoor hebben we een uitgebreide en praktische kennis. De inkuilmiddelen zijn in onafhankelijke proeven en in de praktijk uitvoerig getest en hebben zich steeds als zeer effectief bewezen.
Graskuilen
Werking
De melkzuurbacteriën, Lactobacillus buchneri (LN40177), in 11GFT produceren tijdens het inkuilproces speciale enzymen. Dit enzym knipt de lignine (houtstof) in de celwand los van de verteerbare delen van de celwand. Zo komen de verteerbare delen beter beschikbaar voor de pensmicroben in de koe en wordt het gras dus beter benut door de koeien.
Resultaat
Graskuilen
Werking
Pioneer 1188 zorgt door de vorming van melkzuur voor een snelle pH-daling van de kuil. Zo krijgen de boterzuurbacteriën geen kans en ontstaat er minder ammoniak door eiwitafbraak.
Resultaat
Gras- en maiskuilen
Werking
Pioneer 11A44 dankt zijn werking door de Lactobacillus buchneri bacteriën. Die remmen de ontwikkeling van schimmels en gisten door de productie van propaandiol, propionzuur en azijnzuur.
Resultaat
Graskuilen
Werking
De unieke bacteriën van Pioneer 11G22 produceren melkzuur dat de conservering van de graskuil aanzienlijk versnelt. Een snelle conservering zorgt ervoor dat de kuil snel stabiel is. Hierdoor worden conservering- en bewaarverliezen beperkt. Ook helpt een snelle conservering de vorming van boterzuur te voorkomen en vermindert het de ammoniakvorming ofwel eiwitafbraak.
Daarnaast bevat het inkuilmiddel Lactobacillus buchneri bacteriën die door de vorming van azijnzuur en propionzuur de broei remmen. Dit speelt vooral een rol bij het uitkuilen wanneer zuurstof de kuil kan binnentreden.
Resultaat
Snijmaiskuilen
Werking
De melkzuurbacteriën, Lactobacillus buchneri (LN40177), in 11CFT produceren tijdens het inkuilproces speciale enzymen. Dit enzym knipt de lignine (houtstof) in de celwand los van de verteerbare delen van de celwand. Zo komen de verteerbare delen beter beschikbaar voor de pensmicroben in de koe en wordt de mais dus beter benut door de koeien.
Resultaat
CCM/ geplette mais